Remia doet beroep op expertise O-I voor authentieke glasverpakking Legendary Real Tasty Mayonaises

Remia doet beroep op expertise O-I voor authentieke glasverpakking Legendary Real Tasty Mayonaises

Nederland - Remia, een toonaangevende Nederlandse producent van sauzen en vetten, heeft samen met Owens-Illinois, Inc. (NYSE: OI), ‘s werelds grootste producent van glasverpakkingen, een nieuwe glazen pot ontworpen voor hun nieuwe assortiment smaakvolle mayonaises. Naast smaak zijn presentatie en beleving van doorslaggevend belang voor het Nederlandse bedrijf, dat voor dit project op de expertise en flexibiliteit van O-I kon rekenen.

Omdat smaakbehoud belangrijk was voor de 'Legendary Real Tasty Mayonaises', koos Remia voor glas als de aangewezen verpakking. “Glas is inert en reageert niet met het product waarmee het in contact komt, daardoor blijven de smaak en de kwaliteit van onze mayonaises perfect bewaard,” vertelt Marcos Garcia, Marketing Manager bij Remia. “Een glazen mayonaisepot geeft ook duidelijk het authentieke en kwalitatieve karakter van ons nieuwe assortiment weer. De keuze voor glas als verpakking voor onze unieke mayonaises was dan ook snel gemaakt.” 

Van ontwerp naar productie

O-I werkte nauw met Remia samen om aan de technische uitdagingen van het initiële ontwerp van de glazen pot tegemoet te komen. Om nog meer op te vallen in het schap koos Remia voor een bijzonder design dat zowel de authenticiteit als het robuuste karakter van de mayonaises weerspiegelt. “De technische details, onze specifieke wensen, en de erg korte productietijd maakten dat O-I de enige partij was die de pot kon produceren,” bevestigt Marcos Garcia.

“We integreerden een aantal elementen in het ontwerp waardoor we een opvallende, krachtige en tegelijkertijd verfijnde look realiseerden,” licht Marcos Garcia toe. “Voor het gebruiksgemak kozen we voor een bredere klassieke opening. Het authentieke karakter wordt verder benadrukt door de integratie van het ’ouderwetse’ metalen schroefdeksel. Tot slot introduceerden we hoekvormen bij de overgang van de pot naar de hals en de voet.”

Marty Wijnen, Segment Manager Food & NAB bij O-I Benelux: “Om het designconcept van Remia ook technisch uitvoerbaar te maken, pasten we de pot op een paar punten aan. Dankzij onze uitgebreide expertise en creativiteit konden onze ontwerpers de nodige veranderingen doorvoeren en bleven we zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke look en feel van de mayonaisepot.”

Door de combinatie van unieke smaken - zoals Rosemary Seasalt, Black Truffle en Garlic Sriracha - en het authentieke, opvallende ontwerp van de glasverpakking, springt Remia als merk er echt uit tussen het grote aanbod mayonaises in de Nederlandse winkelschappen. 

 

###

 

Over Remia
Remia is als toonaangevende producent van sauzen en vetten inmiddels niet meer weg te denken uit de levensmiddelenbranche. Spraakmakende marketingcampagnes, product- en verpakkingsinnovaties hebben van Remia een sterk merk gemaakt. Basis voor het succes van Remia is de diepgewortelde ondernemersmentaliteit die zich kenmerkt door zelfstandigheid, nuchterheid en voortdurende innovatie waarmee we anticiperen op de ontwikkelingen in de markt.

Remia is een dynamisch familiebedrijf, waar ruim 400 werknemers dagelijks werken aan de beste producten. Sinds jaar en dag wordt in Den Dolder een breed assortiment aan sauzen, margarines en vetten geproduceerd. In het sauzenhart van Nederland worden producten gemaakt die zowel in Nederland als in de rest van de wereld dagelijks worden gebruikt door consumenten, foodservice en industriële afnemers.

Contacteer ons
Larissa Gommers Outsource Communications
Larissa Gommers Outsource Communications
Over O-I

Bij O-I Glass, Inc. (NYSE: OI) houden wij van glas, en we zijn er trots op dat we meer glas maken dan welke andere producent van glazen flessen en potten ter wereld dan ook. We tillen producten naar een hoger niveau door een duurzame verpakking te creëren die emoties oproept, merken in iconen te transformeren, en dagelijks boven onszelf uit te stijgen om zinvolle, magische momenten te creëren. We helpen voedings- en drankmerken zichzelf uit te drukken zodat ze een emotionele band met hun consumenten kunnen opbouwen. Ons wereldwijde hoofdkantoor bevindt zich in Perrysburg, Ohio (Verenigde Staten) en ons team van meer dan 27.500 medewerkers, werkzaam in 78 fabrieken verspreid over 23 landen, heeft in 2019 een omzet behaald van $6.7 miljard. We streven ernaar iets te maken ‘what matters’, om stap voor stap de wereld gezonder en mooier te maken. Ga voor meer informatie naar o-i.com.